سوالات متداول(FAQ)

آیا محصولات دلسا دارای گارانتی می‌باشند؟

بله، محصولات دلسا دارای 18ماه گارانتی و ۵ سال خدمات پس از فروش می‌باشند.

 

راه های ارتباطی با شرکت دلسا چیست؟

شما می توانید برای تماس با کارشناسان واحد های مختلف شرکت دلسا با شماره تلفن 91004100-021 تماس حاصل فرمایید یا از طریق آدرس ایمیل info@delsa.net پیام خود را ارسال کنید.

 

برند زایکسل مربوط به کدام کشور می‌باشد؟

برند زایکسل از معتبرترین و شناخته شده ترین نام های تجاری در صنعت شبکه های کامپیوتری و سیستم های مخابراتی می باشد و ساخت کشور تایوان است، که به صورت تخصصی در زمینه تجهیزات شبکه های کامپیوتری و مخابراتی مانند انواع مودم های DSL ، تجهیزات DSLAM ، سوییچ های شبکه، اکسس پوینت و …. فعالیت می کند. شرکت مهندسی تدبیر پرداز دلسا نماینده رسمی و انحصاری این برند بین المللی در ایران می باشد.

 

 در چه مواردی نواقص ایجاد شده برای تجهیزات زایکسل، شامل گارانتی نمی شود؟

  1. خریداری از فروشندگان غیر رسمی و عدم وجود سریال دستگاه در سامانه گارانتی شرکت دلسا
  2. عدم ارائه فاکتور رسمی از نمایندگان فروش دلسا و ارائه فاکتور نامعتبر
  3. باز شدن پلمپ تجهیزات و دستکاری فیزیکی تجهیزات
  4. استفاده نادرست از تجهیزات (مانند اتصال پورت DSL یا همان خط تلفن به پریز برق)
  5. مشکلات ناشی از نوسانات برق (مانند استفاده از آداپتور با ولتاژ بالاتر و غیر استاندارد برای دستگاه)
  6. سرویس یا تعمیر تجهیزات توسط افراد و شرکتهای غیر مسئول

 

چگونه باید وارد پنل تنظیمات مودم شویم؟

برای ورود به پنل تنظیمات مودم ابتدا نیاز است تا با دستگاهی مثل لپ تاپ یا کامپیوتر خانگی به مودم خود از طریق کابل LAN یا WIFI (پیشنهاد ما ارتباط از طریق کابل LAN به دلیل پایداری ارتباط و سرعت بالاتر می باشد) متصل شوید و از صحت ارتباط اطمینان حاصل کنید. سپس با استفاده از یک مرورگر صفحات اینترنتی مانند Internet Explorer ، Google Chrome ، Mozilla Firefox در قسمت آدرس بار، آدرس IP آی پی مودم که 192.168.1.1 است را وارد کنید و کلید Enter یا دکمه GO را روی صفحه فشار دهید، در صورت برقراری ارتباط صحیح با مودم و انجام مراحل به صورت درست، صفحه Login یا همان پنل کاربری مودم برای شما بارگذاری و نمایش داده خواهد شد.

 

نام کاربری و رمز عبور پیش فرض برای ورود به پنل تنظیمات مودمهای زایکسل چیست؟

در صورتیکه شما مودم را خریداری کرده باشید و برای اولین بار اقدام به تنظیمات مودم می کنید مقادیر نام کاربری یا همان Username در تمامی مدل ها کلمه admin با حروف کوچک و رمز عبور یا همان Password در بعضی مدل ها کلمه admin با حروف کوچک و در بعضی از مدل ها عدد 1234 می باشد.

اگر نام کاربری و رمز عبور را برای ورود به پنل تنظیمات مودم را تغییر داده اید و در حال حاضر آن را فراموش کرده باشید چگونه باید وارد تنظیمات شد؟

در حالتی که اطلاعات مربوط به نام کاربری و رمز عبور مودم خود را تغییر داده باشید و در حال حاضر آن را به خاطر نمی آورید باید از طریق دکمه تعبیه شده در پشت دستگاه، مودم خود را ریست فکتوری یا به تنظیمات کارخانه بازگردانید و پس از ریست کردن مودم به شکل صحیح، برای ورود به پنل تنظیمات مودم از مقادیر پیش فرض اشاره شده در بالا استفاده نمایید.

 

چگونه باید مودم خود را ریست فکتوری یا به تنظیمات کارخانه بازگردانیم؟

در تمامی مدل های مودم های زایکسل بسته به مدل مودم و طراحی آن در پشت مودم و یا در بعضی از مدل ها در کنار مودم روزنه کوچکی تعبیه شده که در زیر آن عبارت Reset نوشته شده است و داخل آن دکمه ریست مودم قرار دارد. شما می توانید با استفاده از یک سوزن یا سنجاق هنگامی که مودم روشن است دکمه داخل روزنه را فشار دهید و مدت 20 ثانیه نگه دارید، در صورتی که مودم سالم باشد پس از 20 ثانیه یا در بعضی مواقع مدت کمتری تمامی چراغ های مودم یکبار روشن و خاموش می شود و مودم به تنظیمات کارخانه باز می گردد و شما می توانید مودم خود را مجدد تنظیم نمایید.

 

چگونه می توانیم مودم خود را بروزرسانی کنیم و هنگام انجام این کار باید چه نکاتی را رعایت کرد؟

به روز رسانی مودم یکی از نکات مهم جهت کارکرد بهتر مودم است و شما می توانید با مراجعه به سایت www.delsa.net از منوی پشتیبانی گزینه فریم ورهای زایکسل را انتخاب کرده و با استفاده از راهنما مودم خود را بروزرسانی کنید، دقت داشته باشید برای بروز رسانی مودم بهتر است ارتباط با مودم از طریق کابل باشد و هنگام بروزرسانی تا زمانی که به پایان نرسیده و پیغام بروزرسانی رامشاهده میکنید به هیچ عنوان مودم را خاموش نکرده و ارتباط را قطع نکنید. در غیر اینصورت مودم شما با مشکل جدی مواجه می شود و دیگر نمی توان آن را حل کرد.

 

چرا در بعضی مواقع نتیجه تست تجهیزات ارسالی به شرکت جهت گارانتی  زمان ‌بر می‌شود و در برخی مواقع در عرض یک روز مشخص می‌شود؟

کارشناسان فنی شرکت دلسا سعی در این دارند که دستگاه های ارسالی توسط مشترکین از سایر نقاط کشور را  از زمان رسیدن دستگاه به شرکت و بخش فنی در اسرع وقت تست کرده و نتیجه را به مشترک اعلام نمایند که این فرایند معمولا برای استان تهران در طول یک روز کاری انجام می گیرد، اما در بعضی مواقع مانند تست بلند مدت WIFI نیاز است تا دستگاه چندین ساعت یا یک روز مورد تست قرار گیرد تا نتیجه تست درست و بدون خطا باشد که در این موارد نیز با مشترک تماس گرفته شده و اطلاع رسانی لازم صورت می گیرد.

اما یکی دیگر از علل طولانی شدن مدت تست و گارانتی، مدت زمان ارسال و دریافت مرسوله پستی از طرف شرکت های پستی بوده که بسته ارسالی از نقاط دورتر معمولا با مدت زمان بیشتری به شرکت دلسا می رسد و باعث می شود تا مدت تست طولانی تر شود که این تاخیر از طرف شرکت دلسا نبوده و از طرف شرکت های پستی قابل پیگیری است.

اسپیلیتر چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

اسپلیتر ابزاری‌ برای جدا کردن voice و data از یکدیگر است. از نظر فیزیکی قطعه‌ای‌ کوچک با یک ورودی برای خط تلفن و دو خروجی برای گوشی تلفن و مودم ADSL است. همان‌طور که می‌دانید یکی از مزایای اینترنت ADSL استفاده هم‌زمان از اینترنت و تلفن است. برای جلوگیری از اختلال در دو سرویس اینترنت و تلفن نباید دستگاه‌های جانبی مانند (تلفن، فکس و …) به صورت مستقیم بر روی خط تلفن قرار بگیرند. این بدان معناست که برای استفاده از هر دستگاهی که قرار است به صورت مستقیم بر روی خط وصل باشد، یک اسپیلیتر نیاز است. اسپلیتر می‌تواند از اختلالات جانبی مانند نویز و قطع و وصلی تلفن و اینترنت جلوگیری و به افزایش سرعت سرویس اینترنت ADSL شما کمک نماید.

علت وجود علامت ضربدر قرمز رنگ رویLocal Area Connection چیست؟

Local Area Connection اتصال مربوط به کابل Ethernet یا همان LAN است. علت وجود ضربدر قرمز روی این اتصال نشان دهنده این است که ارتباط کابل LAN بین مودم و کارت شبکه کامپیوتر به صورت فیزیکی قطع شده است و نیاز به چک کردن مواردی از جمله اتصال صحیح سوکت، سالم بودن کابل LAN، نصب صحیح سخت افزاری و نرم افزاری کارت شبکه بر روی سیستم می باشد.

علت وجود علامت ضربدر قرمز رنگ روی Wireless LAN یا همان WIFI چیست؟

این علامت معمولا به دلیل فعال نبودن WIFI روی دستگاه لپ تاپ یا کامپیوتر است که می توانید با استفاده از کلید مربوطه روی کیبورد یا از طریق تنظیمات آن را فعال کنید، دلیل دیگر می تواند مربوط به عدم نصب صحیح نرم افزار کارت شبکه وایرلس باشد که باید اقدام به نصب درایور آن نمایید.

دلیل پیدا نکردن شبکه WIFI در برخی گوشی های تلفن همراه چیست؟

ممکن است شما با این مشکل مواجه شوید که در تمامی تلفن های همراه خود نام شبکه وایرلس خود را مشاهده نمایید و بتوانید به آن متصل شوید اما در یک گوشی تلفن همراه یا تبلت شبکه WIFI و نام مودم را مشاهده نکنید، این مشکل در صورت سالم بودن تلفن همراه و مودم، مربوط به کانال ارتباطی وایرلس روی مودم می باشد که شما جهت رفع این مشکل می توانید از طریق یک دستگاه که به مودم متصل است وارد پنل تنظیمات مودم شوید و در قسمت تنظیمات وایرلس کانال ارتباطی وایرلس یا Wireless Channel را روی کانال شماره یک ست نمایید و تنظیمات را ذخیره کنید و پس از اعمال تنظیمات مجدد از روی دستگاه مربوطه WIFI را جستجو نمایید و به آن متصل شوید

تنظیمات اینترنت مودم ADSL به چه صورت است؟

تنظیمات مودم ADSL به دو صورت PPPoE و Bridge قابل انجام است.

تنظیم مودم به صورت  PPPoE (روش پیشنهادی): در این حالت پس از روشن شدن، مودم به صورت خودکار به شبکه اینترنت متصل میگردد. برای تنظیم مودم به صورت PPPoE باید نام کاربری و کلمه عبور سرویس  اینترنت که توسط شرکت سرویس دهنده اینترنتی در اختیار شما قرار گرفته بعلاوه مقادیر VPI برابر 0 و VCI برابر 35 را در پنل تنظیمات اینترنت مودم وارده نموده ونوع اتصال را بر روی PPPoE قرار دهید. سپس مودم ADSL به صورت خودکار پس از اعمال تنظیمات، ری استارت می شود. پس از بالا آمدن مجدد و ثابت شدن چراغ ADSL، سرویس اینترنت پرسرعت پس از چند ثانیه متصل می گردد. با این روش در صورت نیاز به اتصال چند دستگاه به اینترنت، تنها لازم است آن ها را از طریق کابل یا وای فای به مودم متصل نمایید و از اینترنت پرسرعت استفاده فرمائید.

تنظیم مودم به صورت Bridge: در این حالت برای اتصال به اینترنت بر روی هر دستگاه باید یک کانکشن ایجاد گرد چون مودم به صورت یک پل عمل کرده و خودش عملیات اتصال را انجام نمی دهد. در تنظیم مودم به صورت Bridge باید در پنل تنظیمات اینترنت نحوه اتصال را به صورت Bridge انتخاب نمود و تنظیمات را ذخیره کرد. سپس با توجه به سیستم عامل دستگاه مورد استفاده باید یک کانکش برای اتصال به اینترنت با نام کاربری و کلمه عبور سرویس اینترنت ایجاد کرد و به اینترنت متصل شد. در این روش در آن واحد فقط می توان یک دستگاه را به اینترنت متصل نمود بنابراین توصیه دلسا به شما مشتریان گرامی تنظیم مودم اینترنت به صورت PPPOE می باشد. در صورت نیاز به راهنمایی جهت تنظیم مودم می توانید با واحد پشتیبانی فنی شرکت سرویس دهنده اینترنتی خود تماس حاصل فرمایید.

چگونه می توان Password  وایرلس را تغییر داد؟

برای تغییر دادن پسورد وایرلس ابتدا باید به دستگاه مودم خود از طریق کابل LAN یا WIFI متصل شوید و وارد تنظیمات مودم شوید. در داخل تنظیمات مودم از منوی Network Setting گزینه Wireless را انتخاب کرده و در صفحه ی باز شده قسمت Pre-Shared Key پسورد جدید را وارد نمایید و تنظیمات را ذخیره نمایید. دقت داشته باشید اگر ارتباط شما از طریق WIFI باشد پس از اعمال تغییرات و تغییر پسورد ارتباط شما با مودم قطع می شود و نیاز است از ابتدا به وایرلس متصل شوید.

 

علت خاموش شدن چراغ ADSL زمانیکه مودم در حال کار است چیست؟

خاموش شدن چراغ ADSL علل مختلفی دارد که مهمترین آن وجود نویز بر روی خط تلفن است. این وضعیت میتواند به دلیل اتصال گوشی تلفن بی سیم، فاکس، Caller ID بدون استفاده از نویز گیر باشد، یا وجود نویز روی سیم تلفن ( عبور از مجاورت سیم های برق، لامپ های فلور سنت، سیم کشی فرسوده خطوط تلفن در منزل) ، وجود قزعی در یکی از دو سیم تلفن، فاصله زیاد تا مرکز مخابراتی و غیره رخ دهد.

برای رفع خرابی ابتدا تمامی وسایل متصل به خط تلفن جدا شود و مودم به تنهایی به خط تلفن متصل شود، در صورت بر طرف نشدن مشکل این عمل در ورودی خط تلفن به منزل و ساختمان انجام شود که اصطلاحا به آن تست از سر خط نیز گفته می شود که در زمان انجام این تست بهتر است ارتباط سیم ورودی از سیم کشی داخل ساختمان جدا شود.

 

چه عواملی می تواند باعث ایجاد نویز روی خط شود؟

عبور سیم تلفن از کنار کابل های برق، استفاده از پریز های ضد برق، استفاده از دستگاه های تلفن بی سیم بدون نویز گیر، استفاده از چند تلفن روی خط و فرسوده بودن کابل کشی ساختمان از عوامل مهمی است که میتوتند باعث ایجاد نویز روی خط شود.

 

علت خاموش بودن چراغ ADSL مودم چیست؟

اين مشکل به دليل برقرار نشدن ارتباط فيزيکي مودم با تجهیزات در مرکز مخابرات ايجاد مي‌شود، ابتدا بررسي كنيد خط تلفن بوق آزاد داشته باشد، تمام کابل‌ها، سوکت‌ها و قطعات فيزيکي را بررسي كنيد. خط تلفن به صورت مستقيم بايد وارد پورت مودم شود. در صورتي که لينک باز هم روشن نشد از روش تست از سر خط استفاده کنید. و در نهایت اگر مشکل حل نشد با واحد پشتیبانی شرکت سرویس دهنده اینترنت خود تماس بگیرید.

 

روتر 150Mbps و روتر 300Mbps چه معنایی می‌دهند؟

عبارات 150Mbps و 300Mbps معادل حداکثر سرعتی هستند که لینک وایرلس این روترها توانایی ایجاد آن را دارد. این سرعت در واقع نشان دهنده سرعت شبکه داخلی وایرلسWLAN  که بین کامپیوتر و روتر یا اکسس پوینت برقرار می‌شود است. لازم به ذکر است که این سرعت با سرعت اینترنت کاملا متفاوت است.

 

چرا حتی با استفاده از روتر 300Mbps سرعت دانلود من هم‌چنان 512Kbps باقی مانده است؟

300Mbps به سرعت لینک وایرلسWLAN داخلی بین روتر و کامپیوتر اشاره دارد و با سرعت اینترنت کاملا تفاوت دارد. سرعت اینترنت توسط شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی ISP شما تعیین می‌گردد که بیشترین سرعت در سرویس های ADSL2+ در صورت مناسب بودن کیفیت خط 24Mbps می باشد.

 

علت وجود علامت تعجب بر روی اتصال WIFI چیست؟

وجود علامت تعجب زرد رنگ روی اتصال WIFI در لپتاپ یا در گوشی تلفن های همراه به دلیل عدم وجود اینترنت بر روی بستر وایرلس است که باید این موضوع از سمت مودم چک شود. اگر روی مودم خود چراغ نشان دهنده ارتباط اینترنت خاموش بود مودم را یکبار خاموش و روشن کنید و مجدد به WIFI متصل شوید، اگر مشکل برطرف نشد با سرویس دهنده اینترنتی خود تماس حاصل فرمایید.

مودم از طریق کابل به اینترنت متصل می‌باشد ولی در ارتباط وایرلس علی رغم کانکت بودن وایرلس Sent/Receive ندارد.

در چنین مواقعی یکبار ارتباط وایرلس خود را قطع و مجددا متصل کنید، اگر مشکل برطرف نشد مشکل از سمت مودم بوده و باید مودم را خاموش و روشن کنید، اگر پس از خاموش و روشن کردن مودم باز هم ایراد پا برجا بود مشکل میتواند از نرم افزار داخلی مودم باشد که باید به روز رسانی شود. پس از به روز رسانی اگر مجدد مشکل ادامه داشت از طریق لپ تاپ پینگ دستگاه مودم خود را از طریق وایرلس چک نمایید و اگر در پینگ مودم خود Time Out زیادی داشتید مشکل از وایرلس دستگاه شما است که دچار مشکل شده و باید با شرکت نماینده مودم تماس حاصل فرمایید.

 

چرا با این‌که سرویس اینترنت 8192 (8 مگابیت) کیلوبیت بر ثانیه خریداری‌شده است اما سرعت دانلود هیچ‌گاه به 8192 نمی‌رسد؟ آیا مشکل از مودم زایکسل است؟

این نکته مربوط به این است که واحد سرویس اینترنت خریداری‌شده کیلوبیت بر ثانیه است و واحد سرعت دانلود در اینترنت کیلوبایت بر ثانیه می‌باشد. در محاسبات کامپیوتری هر ۸ بیت برابر یک بایت می‌باشد. بنابراین اگر سرویس اینترنت خریداری‌شده 8مگابیت یا 8192 کیلوبیت بر ثانیه باشد، سرعت دانلود برابر است با 1024 کیلوبایت بر ثانیه یا یک مگابیت که این سرعت دانلود نیز بسته به سرور ارائه دهنده سرویس متغییر است.

 

در صورت خراب شدن آداپتور مودم، از چه آداپتوری می توان استفاده کرد و از کجا می توان آداپتور استاندارد مودم خود را تهیه نمود؟

در چنین مواقعی پیشنهاد ما این است که از آداپتور استاندارد دستگاه خود استفاده نمایید که شرکت دلسا آداپتور استاندارد تمامی محصولات خود را ارائه می دهد یا از آداپتوری با میزان ولتاژ و آمپر متناسب با دستگاه خود استفاده  کنید.

 

خرابی باطری مودم‌های G 4/G3  را چگونه تشخیص دهیم؟

در صورتی‌که باطری مودم شما باد کرده و یا کاغذ سفید روی آن به قرمز تغییر رنگ داده باشد؛ باطری خراب است.

 

چه فرمت‌هایی از کارت حافظه micro SD توسط دستگاه‌های /LTE G4/G3  پشتیبانی می‌شوند؟

مودم‌های /LTE G4/G3   می‌توانند از کارت حافظه micro SD با فرمت‌های FAT/FAT32/NTFS/ESFAT پشتیبانی کنند.

 

چرا با وجود این‌که سیم کارت داخل مودم 3G/4G هست؛ آنتن ندارد؟ 

احتمالا Pin code سیم کارت شما فعال است؛ برای غیر فعال کردن آن باید وارد پنل مودم شده و از سربرگ Setting گزینه Security  را انتخاب و سپس روی PIN Management  کلیک کرده و Pin را غیرفعال کنید.

 

دستور Ping چیست؟

پینگ  Ping یک دستور متداول در شبکه‌های کامپیوتری است. این دستور برای تست در دسترس پذیری میزبان به کار می‌رود. این دستور با تحلیل زمان رفت و برگشت بسته ها بین دو نقطه میزان در در دسترس پذیری را مشخص می‌کند. جوابی که اجرای دستور ping به شما می‌دهد مشخص کننده ایراد و مشکلاتی است که در حین ارسال بسته بوجود آمده است.