سه فناوری برتر سال ۲۰۱۸
/ 29 می 18
سال ۲۰۱۷ متعلق به فناوریهایی چون هوش مصنوعی (AI) و بلاک چین بود که همراه آنها فرصتها و هیجانات زیادی هم شکل گرفت. صنایع فناوری همچنان به گسترش و تکامل خود با سرعت باور نکردنی ادامه میدهند و در سال ۲۰۱۸ هم این روند رو به رشد را پیش رو خواهند داشت.
در سال ۲۰۱۸ مباحث مربوط به رمزگذاری در بلاک چین به طور گسترده در بخشهای مالی دنبال خواهد شد و بخشهای بیمه هم معاملاتی را برای خدمات مبتنی بر مصرف کنندههایشان پذیرفتهاند. ضمن این که رباتها هم با انسانها همکاری میکنند تا اطلاعاتشان تقویت شود و کارآیی بهتری از خود نشان دهند.
با استفاده از اینترنت با سرعت بالا و رواج کیفیت نمایش 4K، تلفنهای همراه نوعی تلویزیون جدید برای کاربران آنلاین به حساب میآیند. شرکتهای OTT مانند آمازون ، فیسبوک، اپل و گوگل همگی با استفاده از این فرصت، محتواهای ویدیویی با کیفیت بالا ارایه میدهند. در حقیقت، بسیاری از این شرکتها در حال حاضر به دنبال ارایهی پیشنهاداتی در خصوص حق پخش برنامههای ورزشی و آمادهسازی محتوایشان برای عموم هستند.
از طرفی این شرکتها نوعی تهدید برای کانالهای تلویزیونی و رسانههای معمولی تلقی میشوند. بسیاری از رسانههای اجتماعی مطرح در حال تلاش هستند تا با پرداخت بخشی از هزینههای مربوط به این تکنولوژی، امکان استفادهی رایگان از این خدمات را برای کاربران خود فراهم کنند.
در اینجا به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که نوآوریهای سال ۲۰۱۸ بیشتر بر روی چه عرصههایی متمرکز خواهد بود. ضمن این که نوآوریهای پیش رو چه تاثیری بر صاحبان کسب و کار و مشتریان آنها خواهد گذاشت.
پخش زنده ویدیو و سرویس VOD
خدمات در خواست ویدیویی برنامهی ضبط شده (VOD) و لایو استریم زنده میتوانند دنیای بازیهای رایانهای را تغییر دهند.
پخش کنندههای سنتی، صاحب بیشترین حقوق پخش برنامههای ورزشی و دیگر برنامهها هستند. اکنون شرکتهای OTT مانند آمازون، نتفلیکس، اپل و فیسبوک تهدید بزرگی برای این پخش کنندهها به شمار میروند. در این میان، آمازون و فیسبوک بزرگترین مبارزان برای دریافت حقوق پخش برنامههای ورزشی هستند.
به این ترتیب کاربران این امکان را خواهند داشت تا بازیهای مورد علاقهی خود را به صورت زنده از طریق گوشیهای همراه خود تماشا کنند. از این رو، رسانههای اجتماعی و غولهای تجارت الکترونیک شروع به سرمایهگذاریهای کلان کردهاند تا بتوانند مسابقات محبوب ورزشی را به صورت زنده نمایش دهند. آمازون هم قبلا با سرویس آمازون پرایم گام بزرگ خود را در این خصوص برداشته است و این احتمال قوی وجود دارد که در سال پیش رو بتواند کنترل این عرصه به دست بگیرد. فیسبوک هم سعی دارد که حق پخش این برنامهها را خریداری کرده و با تکیه بر آمار کاربرانش سود عظیمی نصیب خود کند.
آژانس تحقیقاتی ژونیپر نتورکس در خصوص تلاشهای آمازون و فیسبوک برای پخش زندهی برنامههای ورزشی، آمازون را برندهی اصلی پیشبینی میکند.
هوش مصنوعی و بلاک چین
به نظر میرسد که ارز دیجیتال بیت کوین و ماشین مجازی، تکنولوژیهای زیادی را به وجد خواهند آورد. همان طور که غولهای فناوری مانند آلفابت، آیبیام، آمازون، فیسبوک و دیگر شرکتهای مطرح اقدام به سرمایهگذاریهای سنگین در این حوزه کردهاند.
در حال حاضر چت باتهای هوشمند را میبینیم که به این بازار لشگرکشی کردهاند. به این ترتیب رباتهای هوشمندی که توانایی تشخیص صدا را دارند در سازمانها و رستورانها کارها را موثرتر از انسانها انجام میدهند.
ژونیپر در این خصوص پیشبینی میکند که ۲۰۱۸ سالی است که بلاک چین به اپلیکیشنهای بانکی و دیگر موارد مالی مانند انتقال و ارسال پول، قراردادهای بیمه و تایید هویت دیجیتال راه پیدا خواهد کرد.
کارکرد این اپلیکیشنها نیازمند فراهم شدن زیرساختهای لازم برای پرداختهای P2P (فرد به فرد) هستند. از جملهی این پرداختها می توان به قراردادهای هوشمند بیمه اشاره کرد.
این احتمال وجود دارد که تا ۱۳-۱۲ ماه آینده بسیاری از بانکهای بزرگ با تکنولوژی بلاک چین سازگار شوند تا بدین ترتیب بتوانند در مقیاس جهانی وارد تعاملات مالی شوند. از طرفی تکنیکهای یادگیری ماشینی بیش از گذشته تکامل پیدا خواهد کرد و مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ژونیپر در این خصوص میگوید که فروشندگان عرصهی فناوری با ترکیب تکنولوژیهایی چون یادگیری ماشینی و ارتباطات گوشیهای هوشمند به دنبال امکان تایید هویت اشخاص به صورت دیجیتال هستند. تایید هویت در حال حاضر یک فرآیند دستی زمانبر است. باز کردن حساب در بیشتر بانکها نیازمند ارایهی چندین سند هویتی است که فرآیندی ناکارامد و وقتگیر تلقی میشود.
نفوذ اینترنت اشیا (IoT) در Edge Computing
محاسبات لبه Edge Computing یک روش بهینهسازی سیستمهای ابری است که عملیات پردازش دادهها را در نزدیکی منابع محلی (local) انجام میدهد. این راهکار باعث کاهش پهنای باند ارتباطی مورد نیاز بین سنسورها و مرکز دادهها خواهد شد.
علاوه بر این محاسبات لبه، این قابلیت را دارد که مواردی چون اپلیکیشنها، دادهها و قدرت محاسبات سرویسها را از نقاط مرکزی به logical extremes شبکه سوق میدهند.
از این رو این احتمال وجود دارد که رهبران فناوری دنیا به موضوع محاسبات لبه برای سرعت بخشیدن به سرویسهای IoT و صرفهجویی در هزینههای زیرساختی به منظور هوشمند سازی، تمایل زیادی نشان دهند.
ژونیپر در این خصوص پیشبینی میکند که در سال ۲۰۱۸، سرویسهای IoT نهایت استفاده را از مدل پردازش لبه خواهند برد.
بنابراین، اپراتورهای موبایل باید در سرمایهگذاریهای خود بر روی معماری شبکهها، این موضوع را مد نظر قرار دهند. چرا که روند رو به افزایشی برای روی کار آمدن دستگاههای IoT و تقاضای سرویسهای مورد نیاز پیشبینی میشود.
موارد بیشتر دیگری هم وجود دارد که می تواند پیشتاز موج بعدی تحولات عرصهی فناوری شود:
- مشاوران روبو یا Robo Advisers که از طریق برنامههای مجازی به انسانها در خصوص سرمایهگذاریهای مالی مشاوره خواهند داد.
- تشخیص چهره یا Facial Recognition که به عنوان ابزار تأیید هویت کاربر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
- بسیاری از دستگاههای هوشمند، مانند اسباب بازیهای هوشمند می تواند صنعت آموزش را متحول کند.
- در زمینهی شارژهای بیسیم هوشمند هم تغییرات قابل توجهی روی خواهد داد.
- کیفهای پول هم یک روش رایج برای ذخیرهی ارز دیجیتال شناخته خواهد شد.
و نوآوریهای بسیاری از این جنس که میتوانیم در سال ۲۰۱۸ شاهد وقوع آنها باشیم…