عوامل و موانع تمرکز روی کار و ایجاد حواس‌پرتی در افراد را جدی بگیرید!

/ 10 اکتبر 16

manOnLaptop

متاسفانه با پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن زندگی انسان‌ها قدرت تمرکز ذهن افراد ضعیف شده و توانایی تمرکز ربات‌ها و هوش‌های مصنوعی جایگزین فعالیت‌های مغز ما برای تمرکز کردن شده‌اند. البته ناگفته نماند که عوامل و موانع تمرکز روی کار و ایجاد حواس‌پرتی برای افراد مختلف متعدد هستند.

حتما برای شما هم پیش آمده است که حین کار کردن در محل کار، درس خواندن و…نتوانید آن طور که باید و شاید کارها را انجام و مفاهیم را درک کنید؛ یا این که موقع فکر کردن به یک موضوع خاص حواس شما به سمت امور دیگری اصطلاحا پرت شود.

تمام این مشکلاتی که احتمالا در زندگی روزمره‌ی خود با آن‌ها رو‌به‌رو می‌شویم ناشی از فقدان یا ضعف عاملی درونی به نام تمرکز می‌باشد. تمرکز یکی از ویژگی‌های شخصی مثبت در افراد مختلف و زمینه‌ی صدور فرمان‌های مختلف از سمت مغز می‌باشد.

طی تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین ثابت شده است که علاوه بر استفاده مداوم از اسمارت‌فون‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف به عنوان اصلی‌ترین عوامل و موانع تمرکز روی کار، افرادی که عصبی هستند و تنش‌های روانی بیش‌تری نسبت به سایرین دارند بیش‌تر از ضعف قوه‌ی تمرکز رنج می‌برند.

اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که ضعف تمرکز سر کار یا در سایر امور زندگی شما را آزار می‌دهد تصمیم داریم با بررسی عوامل و موانع تمرکز روی کار بخشی از دلایل ناکامی در کسب وکار و موفقیت انسان‌ها را تحلیل کنیم.

Overcoming Barriers to Focus on job

بررسی عوامل و موانع تمرکز روی کار

Overcoming Barriers to Focus on job

همان‌طور که گفته شد عصبی بودن یکی از مهم‌ترین دلایل برای کاهش تمرکز در افراد است. اگر کمی عمیق‌تر موضوع را بررسی کنیم می‌بینیم که استفاده از موبایل هم می‌تواند سبب عصبی شدن افراد شود.

مثلا استفاده از گوشی پشت فرمان و حین رانندگی ممکن است شما را از یک خبر ناراحت و عصبی کند و تمرکز خود را نسبت به اطراف و ماشین‌های دیگر از دست بدهید.

همان‌طور که می‌دانید حتی قوانین بازدارنده استفاده از اسمارت‌فون حین رانندگی برای افزایش تمرکز رانندگان کار آمد نبوده است!

ویژگی‌های فردی انسان‌های عصبی با قدرت تمرکز کم‌تر

اگر می‌خواهید کسانی که تمرکز کم‌تری در اطراف شما دارند را بشناسید و مطابق با ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها منابع انسانی مناسب برای کسب وکار خود را انتخاب کنید باید ویژگی این افراد را در نظر داشته باشید.

انسان‌های عصبی مضطرب و بیش از حد حساس هستند و تمایل دارند حال و هوای اتفاقات ناگوار گذشته را حفظ کنند. به این افراد از نظر بیولوژیکی نوروتیک هم گفته می‌شود.

1Overcoming-Barriers-to-Focus-on-job

نحوه برخورد اجتماعی انسان‌های عصبی

مطابق با تحقیقات صورت گرفته روی بیش از ۴۰ کارمند در طول ۲ هفته ۲ نشانه اصلی در رفتار و شیوه‌ی برخورد انسان‌های عصبی به عنوان عوامل و موانع تمرکز روی کار مطرح شده است:

  • انسان‌های پرخاشگر سعی دارند از تمام مسائل جوانب منفی را ببینند و بابت آن‌ها مضطرب شوند.
  • انسان‌های عصبانی پیوسته مشکلات، مشاجرات و مسائل روزمره‌ی خود را برای همه تعریف می‌کنند.

چرا افراد عصبی تمرکز کم‌تری دارند؟

حال که انسان‌های عصبی و نوروتیک را بهتر شناخته‌اید بد نیست با علت علمی کاهش قدرت تمرکز در این افراد نیز آشنا شوید. عوامل و موانع تمرکز روی کار بسیار هستند؛ اما اگر بخواهیم تمام انرژی ذهنی خود را روی تک تک این عوامل متمرکز کنیم نمی‌توانیم در کسب وکار خود موفق شویم.

تمرکز همان تحلیل ذهنی افراد است که دائمی نیست. برای این‌که بتوان به صورت مداوم روی امور تمرکز داشت باید انرژی موجود را تقسیم نمود.

روند پردازش مغزی برای تمرکز

مغز انرژی اصلی خود یعنی گلوکز را پیوسته از طریق عروق دریافت می‌کند. با در نظر داشتن کاهش عملکرد مغز حین انجام امور همزمان تمرکز کردن روی کار، مشکلات شخصی و مسائل کاری به صورت همزمان تقریبا غیر ممکن خواهد بود.

با توجه به همین روند پردازش مغزی قانون کار کمتر اما هوشمندانه مطرح می‌شود که تاکید می‌کند کار با تمرکز ارزش بیش‌تری نسبت به کاری متاثر از  عوامل و موانع تمرکز روی کار دارد.

Music-Actually-Keep-You-Focused-At-Work

چگونه با معضل کمبود تمرکز مقابله کنیم؟

تئوری focus opportunity cost یا هزینه هر لحظه تمرکز می‌تواند راهکاری خوبی برای مقابله با عوامل و موانع تمرکز روی کار باشد.

در این تئوری شما تخمین می‌زنید که آیا فکر کردن روی این مشکل و میزان تمرکزی که از دست می‌دهم ارزش آن را دارد که از کار و امور روزمره‌ی خود عقب بمانم یا نه.

اگر فردی منطقی و مسئولیت‌پذیر باشید به خوبی می‌توانید آنالیز کنید که قدرت تمرکز و انرژی ذهنی خود را روی چه موضوعی صرف نمایید.

سخن آخر:

علاوه بر راهکارهای معرفی شده ترفندهای دیگری نظیر گوش دادن به موزیک آرامش‌بخش و انجام بازی‌هایی نظیربازی Rings که قدرت تمرکز شما را به چالش و شما را به تمرکز تحریک می‌کنند نیز می‌توانند مفید باشند.

منبع: هات‌اپ‌نیوز