ICT جهان در هفتهای که گذشت
/ 8 فوریه 16رونمایی ناسا از مودمهای نوری با قابلیت افزایش ۱۰۰ برابری سرعت انتقال داده، یکی از مهمترین اتفاقات عرصه فناوری در هفته گذشته بود که توجه همه رسانههای خبری را به خود جلب کرد. ناسا اعلام کرد از سال ۲۰۲۰ از این مودمها در ایستگاه بینالمللی فضایی استفاده میکند و در آنها از نوعی لیزر استفاده کرده استتا سرعت انتقال اطلاعات ۱۰۰ برابر شود. البته علاوه بر این خبر، طی یک هفته گذشته اتفاقات دیگری هم در دنیای ICT صورت گرفت که مهمترین آنها در این ستون بررسی میشود.
ویندوز ۱۰ دوم شد
مرکز تحقیقاتی NetMarketShare اعلام کرد ویندوز ۱۰ مایکروسافت ۱۱/۸۵ درصد از رایانههای شخصی در جهان را تحت پوشش قرار داده است تا با این اتفاق بتواند خود را به عنوان دومین سیستم عامل محبوب جهان معرفی کند. سیستم عامل ویندوز ۸.۱ هم اکنون ۱۰/۴ درصد از بازار و ویندوز XP نیز ۱۱/۴۲ از بازار را در ختیار دارند. ویندوز ۷ نیز با سهم ۵۲/۴۷ درصدی همچنان به عنوان محبوبترین سیستم عامل جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
پدر هوش مصنوعی درگذشت
ماروین مینسکی، پروفسور دانشگاه MIT که در زمینه توسعه فناوری گامهای بلندی برداشته است و از او به عنوان پدر هوش مصنوعی یاد میشود، در سن ۸۸ سالگی به علت خونریزی مغزی درگذشت. مینسکی آخرین کتاب خود را با عنوان «جامعه ذهن» منتشر کرد و مقدمه آن نوشت: «با خواندن این کتاب درمییابید چگونه میلیاردها قطعه کوچک موجب میشوند ذهن انسان شکل بگیرد. تلاش بر این است که نسل جدید سیستمهای رایانهای هم به همین شکل ساخته شوند.»
زاکربرگ، ششمین فرد ثروتمند جهان
فیسبوک با انتشار گزارش مالی فصل چهارم سال ۲۰۱۵ میلادی اعلام کرد در این دوره زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل درآمدهای خود را دوبرابر کرده است. این اتفاق افزایش شش میلیارد دلاری سرمایههای زاکربرگ را به دنبال داشت تا او در مجموع صاحب ۴۷/۵ میلیارد دلار باشد. به این ترتیب زاکربرگ با پشت سر گذاشتن برادران Koh موفق شد خود را به عنوان ششمین فرد ثروتمند در جهان معرفی کند. او که هماکنون ۳۱ سال دارد به تازگی صاحب دختر شده است.
اپل چهل و دومین کشور ثروتمند جهان
شرکت اپل اعلام کرد در سال ۲۰۱۵ میلادی موفق به کسب درآمد ۲۳۱ میلیارد دلاری شده است که این رقم را با درآمد سرانه جهانی مقایسه کنیم، میتوان گفت اپل از نظر درآمد چهل و دومین کشور ثرتمند جهان محسوب میشود. این شرکت که در سال ۲۰۱۴ از محل فروش آیفون ۱۵۴ میلیارد دلار درآمد کسب کرد، پس از عراق با درآمد ۱۶۵ میلیارد دلاری در جایگاه ۵۶ فهرست کشورهای ثروتمند جهان جا داشت. درآمد کنونی اپل به اندازه کشور فنلاند محاسبه میشود.
یک میلیارد کاربر 4G در سراسر جهان
مرکز Ovum در آخرین گزارش آماری خود اعلام کرد تعداد مشترکان شبکه مخابراتی 4G در جهان به ۱/۰۵ میلیارد نفر رسیده است که البته ۳۵درصد آنها در کشور چین زندگی میکنند. آمریکای شمالی، ژاپن و کرهجنوبی در مجموع سهچهارم شبکههای مخابراتی را تحت پوشش قرار دادهاند و پس از چین، کشور آمریکا ۲۱ درصد این کاربران را تحت پوشش خود گرفته است. همچنین ۹درصد این کاربران در ژاپن و ۴درصد آنها در کرهجنوبی زندگی میکنند.
پهبادهای گوگل به دنبال 5G
شرکت گوگل آزمایش نسل جدید پهبادهای خود مجهز به پنلهای خورشیدی را به صورت مخفیانه آغاز کرد تا به کمک آنها بتواند ارسال خدمات ایننترنتی مبتنی بر نسل پنجم شبکههای مخابراتی موسوم به 5G را آغاز کند. گوگل برای این اقدام طرحی را با نام Project Sky Bender دنبال میکند و آزمایشهای خود را در سایت هوایی Spaceport به انجام رسانده است. گوگل با این کار قصد دارد سرعت اینترنت را ۴۰ برابر نسبت به خدمات اینترنتی 4G افزایش دهد.
سفر همه مردم جهان به مریخ با واقعیت مجازی
سازمان فضایی ناسا با همکاری دانشگاه MIT و شرکت Fusion طرحی را ارائه کرده است که به موجب آن همه مردم جهان میتوانند به کمک فناوری واقعیت مجازی سفر به مریخ را تجربه کنند. ناسا نرمافزار مخصوص این سفر مجازی را تولید کرده است و تلاش میکند این فناوری را به صورت عمومی در اختیار همگان قرار دهد. البته افرادی که قصد دارند به کمک فناوری واقعیت مجازی به مریخ سفر کنند، باید آموزشهای فضایی لازم را ببینند.
سرورهای مایکروسافت در اعماق اقیانوس
شرکت مایکروسافت طرح جدیدی را با نام Natick دنبال می کند تا به کمک آن بتواند سرورها و مرکز داده مخصوص خدمات پردازش ابری را به اعماق اقیانوس ببرد. مایکروسافت در این طرح میکوشد برای شهرهایی که در نزدیکی دریا قرار دارند، مراکز داده خود را در اعماق آب راهاندازی کند. برای این کار کپسولهای ویژهای ساخته شده است که میتواند از سرورها و مراکز داده به مدت ۲۰ سال در اعماق آب محافظت کند. این پروژه سال ۲۰۲۰ میلادی عملیاتی میشود.
سه شرکت ژاپنی یکی میشوند
سه شرکت ژاپنی توشیبا، فوجیتسو و Vaio مراحل پایانی مذاکرات خود را پشت سر میگذارند تا با یکدیگر ادغام شوند و بتوانند سهم بیشتری از بازار جهانی لپتاپها را در اختیار بگیرند. نخستین بار در تابستان گذشته گفته شد که این سه شرکت تصمیم گرفتهاند فعالیتهای خود را مشترک کنند. ولی هماکنون خبر اتمام مذاکرات آنها منتشر شده است تا به زودی یک برند جدید از ادغام آنها ارائه شود. منابع آگاه میگویند هنوز نام این برند انتخاب نشده است. شرکت Vaio که تا سال ۲۰۱۴ یکی از زیرمجموعههای سونی محسوب میشود، هماکنون به صورت مستقل زیر نظر یک شرکت ژاپنی فعالیت میکند.
بازگشت بازیهای آتاری
شرکت آتاری که دو دهه قبل محبوبترین تولیدکننده بازیهای ویدیویی در جهان محسوب میشد، این روزها جایگاه خود را به Xbox مایکروسافت و PlayStation سونی داده است. با وجود این، آتاری تصمیم گرفته است بار دیگر توجه هواداران خود را جلب کند و بر این اساس ۱۰۰ بازی قدیمی و محبوب آتاری سازگار با رایانههای شخصی عرضه شدهاند. این بازی ها در قالب مجموعهای موسوم به Atari Vault در اختیار کاربران قرار میگیرند. تمام بازی های قدیمی موجود در این مجموعه ارتقا یافتهاند و البته شرکت آتاری موسیقی آنها را تغییر نداده است.
منبع: عصر ارتباط