ICT جهان در هفتهای که گذشت
/ 30 آوریل 16تیم کوک، مدیرعامل اپل در هفته گذشته بار دیگر بهعنوان یکی دیگر از ۱۰۰ چهره تاثیرگذار سال ۲۰۱۵ توسط نشریه تایم معرفی شد و این خبر مورد توجه رسانههای جهانی قرار گرفت. البته بهجز او مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک و ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل از دیگر افرادی بودند که نام آنها در میان ۱۰۰ چهره برتر سال دیده شد. هقته گذشته اتفاقات مهم دیگری هم در عرصه فناوری رخ داد که مهمترین آنها به قرار زیر بررسی میشود.
اخراج ۱۲ هزار کارمند اینتل
شرکت اینتل اعلام کرد با تصمیمات جدید خود برای تغییر ساختار سیستم داخلی و کاهش هزینهها، بیش از ۱۲ هزار کارمند خود را در سراسر جهان اخراج می کند. اینتل با این اقدام میکوشد تمرکز بیشتری بر تراشههای موبایلی و اینترنت اشیا داشته باشد. شرکت اینتل که فصل نخست امسال کمتر از پیشبینیهای قبلی درآمد کسب کرد. در سال ۲۰۱۴ میلادی هم پنج هزار نفر از کارمندان خود را اخراج کرده بود و تحلیلگران از همان زمان پیشبینی وخامت هرچه بیشتر اوضاع را میکردند.
پایان مشاجرات قضایی مایکروسافت و گوگل
دو شرکت مایکروسافت و گوگل پس از سالها درگیری قضایی سرانجام تصمیم گرفتند به این مشاجرات پایان دهند و همکاریهای جدیدی را با یکدیگر آغاز کنند. در این اقدام مایکروسافت توافق کرد تمام شکایتهای قانونی خود را علیه گوگل را پس بگیرد و اولویتهای قضایی خود برای مواجهه با رقبا را تغییر دهد. شرکت گوگل هم در بیانهای مجزا اعلام کرد که رقابت میان آنها بر مبنای شایستگی محصولات ارائه شده دنبال میشود و مقابله در دادگاههای قضایی کنار میرود.
۱۰ شرکت بزرگ به دنبال خرید یاهو
یاهو پس از سه سال تلاش مستمر برای نجات هسته مرکزی فعالیتهای خود، سرانجام تصمیم به فروش گرفت و از آن زمان به بعد شایعات مختلفی در این زمینه منتشر شد. هفته گذشته منابع آگاه اعلام کردند ۱۰ شرکت به صورت رسمی درخواست خود را برای خرید یاهو اعلام کردهاند و برخی از آنها حاضرند برای این خرید بزرگ هشت میلیارد دلار بپردازند. یاهو اعلام کرد تا پایان این ماه فهرست خریداران را به هفت شرکت کاهش میدهد.
لنز عکسبرداری از کره ماه فروخته شد
دیوید اسکات، سال ۱۹۷۱ میلادی در ماموریت فضایی «آپولو۱۵» روی کره ماه قدم گذاشت و با یک دوربین ویژه از محیط پیرامون خود عکسبرداری کرد. سازمان ناسا در آن سال به رسم یادبود این دوربین را به اسکات هدیه داد. ولی هفته گذشته در حراجی RR بوستون عرضه شد و سرانجام به قیمت ۴۵۳هزار دلار به فروش رسید.اسکات به فرد خریدار توضیح داد که این لنز بخشی از دوربین هاسلبلاد بوده که در چهار ماموریت فضایی از آن استفاده شده است.
سرمایهگذاری شش تریلیون دلاری روی اینترنت اشیاء
کارشناسان بر اساس آخرین پیشبینیهای خود اعلام کردند ارزش بازار جهانی محصولات مرتبط با اینترنت اشیاء(IoT) تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی به بیش از ۳۴ میلیارد دلار خواهد رسید.
مرکز تحقیقاتی گارتنر اعلام کرد ظرف پنج سال آینده برای توسعه طرحهای اینترنت اشیاء بیش از شش تریلیون دلار در سراسر جهان سرمایهگذاری خواهد شد. در این دوره زمانی ابزارها و لوازم مرتبط با اینترنت اشیاء مانند گوشی هوشمند معمول و همگانی میشوند.
یک میلیون اپلیکیشن جدید برای Chrome OS
شرکت گوگل در نظر دارد فروشگاه اینترنتی Play Store را به صورت مشترک برای دستگاههای موبایلی اندرویدی و رایانههای مبتنی بر سیستم عامل Chrome OS عرضه کند و در این راستا پیشبینی شده است در مرحله نخست یک میلیون ابزار کاربردی مخصوص رایانههای کرومبوک عرضه شود. شایان ذکر است تاکنون برخی ابزارهای کاربردی محدود به صورت مشترک روی اندروید و Chrome OS مورد استفاده قرار میگرفتند و این بار گوگل قصد دارد ابزارهای تخصصی گستردهتری ارایه دهد.
گوگل برای کارمندان خود شرکت تاسیس میکند
شرکت گوگل در راستای از دست ندادن نیروهای کاری مستعد و باتجربه خود قصد دارد حمایتهای ویژه از آنها انجام دهد و این فرصت را فراهم کند تا افراد مذکور بتوانند برای خود استارتآپ تاسیس کنند. گوگل هماکنون یک انکوباتور تاسیس کرده است تا کارمندان بتوانند طرحهای خود را در آن آزمایش کنند و در صورت موفقیت، برای تاسیس شرکت اختصاصی خود از گوگل بودجه بگیرند. گوگل در این اقدام سعی دارد علاوه بر حمایتهای مالی، فضای فیزیکی برای توسعه طرحهای کارمندان خود را هم در اختیار آنها قرار دهد. هنوز اطلاعات دقیقتری در مورد این طرح منتشر نشده است.
تامین برق ۳۵۰۰ خانه با لپتاپ فرسوده
آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد به ازای هر یک میلیون دستگاه تلفن همراه که بازیافت میشود، ۳۵ هزار پوند مس، ۷۷۲ پوند نقره،۷۵ پوند طلا و ۳۳ پوند پالادیوم به دست میآید. همچنین هر یک میلیون دستگاه لپتاپ بازیافتی معادل مصزف برق یک سال در ۳۵۰۰ خانه در آمریکا انرژی تولید میکند. این رقم بسیار قابل ملاحظهای است و به همین دلیل طرحهای گستردهای در سراسر جهان راهاندازی شده است تا کاربران با اشتیاق بیشتر گوشیها و لپتاپهای فرسوده خود را به مراکز مربوطه تحویل دهند.