ICT جهان در هفتهای که گذشت
/ 24 آوریل 16
اینتل هفته گذشته اعلام کرد ۱۱ درصد کارمندان خود معادل ۱۲ هزار نفر را اخراج میکند تا با این تغییر بتواند تمرکز بیشتری بر بخشهای مورد نظر خود از جمله مراکز داده و اینترنت اشیا داشته باشد. این بزرگترین اخراج کارمندان در سال ۲۰۱۶ محسوب میشود و خبر مربوط به آن طی یک هفته گذشته تیتر نخست بیشتر رسانههای جهان بوده است.با این وجود در دوره زمانی مذکور اتفاقات مختلفی در عرصه جهانی فناوری رخ داد که مهمترین آنها به شرح زیر است.
جریمه ۹ میلیارد دلاری برای گوگل
شرکت اوراکل در سال ۲۰۱۰ گوگل را متهم کرده بود که بدون در نظر گرفتن قانون کپیرایت از سیستم جاوا برای توسعه اندروید استفاده کرده است. این پرونده پس از گذشت مدتی مختومه اعلام شد. ولی از دو سال قبل اوراکل پرونده جدیدی را مطرح کرد و در آن اوراکل توضیح داد بخشی از سود ۲۲ میلیارد دلاری گوگل از توسعه اندروید به آنها اختصاص دارد و گوگل میبایست جریمهای بالغ بر ۹.۳ میلیارد دلار را به اوراکل بپردازد. دادگاه عالی آمریکا هم اکنون در حال بررسی این پرونده است.
یاهو در معرض ورشکستگی
مدیران یاهو با انتشار بیانهای اعلام کردند اوضاع این شرکت اینترنتی از قبل هم وخیمتر شده است و نتایج مالی به دست آمده در فصل نخست سال ۲۰۱۶ میلادی نشان میدهد که این شرکت در معرض ورشکستگی است. یاهو برای فرار از این مشکل تلاش میکند پیش از پایین آمدن ارزش سرمایهها، هسته مرکزی فعالیتهای خود را به یک شرکت دیگر بفروشد که البته هنوز در این زمینه تصمیم نهایی اتخاذ نشده است. درآمد یاهو در سه ماه اول امسال با کاهش ۱۱ درصدی به ۱.۰۹ میلیارد دلار رسید.
شکایت جدید اروپا از گوگل
اتحادیه اروپا به دنبال طرح اتهامات ضد انحصارطلبی علیه آلفابت بهعنوان شرکت مادر گوگل توضیح داد تسلط اندروید با بازار سیتسمهای عامل موبایلی میتواند جریمه سنگین برای آنها به راه داشته باشد. بخش اعظم اتهامات اتحادیه اروپا به فشارهای گوگل به شرکتهای سازنده گوشی مربوط میشود. این شکایت درآمد ۶۷ میلیارد دلاری گوگل در سال ۲۰۱۵ از محل تبلیغات آنلاین را به صورت جدی تهدید میکند. گوگل پارسال از تبلیغات در گوشیها و تبلتها ۳۴ میلیارد دلار درآمد کسب کرد.
جریمه ۲۵ میلیون دلاری برای اپل
در پی بررسیهای مکرر پرونده قضایی، شرکت اپل موافقت کرد جریمه ۲۵ دلاری را به موسسه پلی تکنیک رنسلر پرداخت کند. در این پرونده گفته شد که اپل در جریان توسعه دستیار دیجیتالی Siri برخی قوانین را زیر پا گذاشته است. بر اساس این پرونده مشخص شد پلی تکنیک رنسلر نخستین بار Siri را توسعه داده و آن را به صورت انحصاری در اختیار شرکت داینامیک ادوسنز قرار داده است. اپل هماکنون به دلیل عدم رعایت قانون کپیرایت مجبور است در این زمینه جریمه پرداخت کند.
آمریکا بهترین بازار اپلیکیشن iOS
نتایج حاصل از یک بررسی جدید نشان داد آمریکا بزرگترین مرکز کسب درآمد برای توسعه اپلیکیشنهای iOS محسوب میشود که پس از آن به ترتیب کشورهای چین و ژاپن قرار دارند. میزان درآمدهای شرکتهای نرمافزاری چینی برای تولید ابزارهای کاربردی مخصوص آیفون و آیپد طی یک سال گذشته ۲.۲ درصد بیشتر شده است و بیشتر این اپلیکیشنها مربوط به حوزه بازی میشوند. چین بیش از ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت دارد و از این طریق توانسته است با تولید ابزارهای کاربردی سود قابل ملاحظهای را بهدست آورد.
۳ میلیون سرور جهانی در معرض خطر
شرکت سیسکو در یک گزارش جهانی اعلام کرد ۳ میلیون سرور اینترنتی در ۱۶۰۰ شبکه مجزا که در مدارس، دانشگاهها، سازمانهای دولتی و شرکتهای هوانوردی مورد استفاده قرار میگیرند در معرض خطر جدی قرار دارند و استفاده از نرمافزارهای قدیمی در آنها باعث شده است به شدت آسیبپذیر شوند. این نرمافزارها معمولاً بهروزرسانی امنیت نمیشوند و همین مساله باعث شده است هکرها به راحتی بتوانند به سیستم داخلی سرورها دسترسی پیدا کنند و کنترل کامل آنها را در اختیار بگیرند.
آزمایشگاه خودروسازی اپل در آلمان
شرکت اپل در شهر برلین یک آزمایشگاه مخفی تاسیس کرده است تا پروژه توسعهی خودروی هوشمند خود را در آن پیش ببرد. رسانههای آلمانی در این زمینه اعلام کردند که برلین به مرکز تحقیقاتی اپل در حوزه خودرو تبدیل میشود و هماکنون ۱۵ تا ۲۰ متخصص رده بالای آلمانی در حوزه خودرو به استخدام اپل درآمدهاند تا نخستین محصول شرکت اپل در این زمینه در کشور آلمان تولید شود. این مهندسان در زمینه مهندسی نرمافزار، فروش و سختافزار فعالیت میکنند.
پنتاگون را هک کنید
وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون طرحی را با نام Hack the Pentagon مطرح کرده است که در آن هکرها میتوانند نهایت تلاش خود را بکنند تا وارد سیستم داخلی این مرکز شوند و اگر به موفقیت برسند، از پنتاگون جوایز نقدی بزرگ دریافت کنند. این طرح برای بررسی میزان امنیت سایتهای عمومی مرتبط با وزارت دفاع آمریکا و میزان توانمندی شبکه داخلی آن در مقابل حملات سایبری به اجرا درمیآید و البته هنوز میزان جوایز نقدی برای هکرهای پیروز مشخص نشده است.
منبع: عصر ارتباط